Spelen betekent ontwikkelen

Is spelen nou echt zo belangrijk? Hebben andere behoeftes zoals schoon drinkwater en medische zorg niet meer prioriteit? Hiervoor zijn gelukkig geweldige organisaties actief, maar het belang van deze dingen doet niets af aan het belang van spelen. We halen er een expert bij, de Nederlandse ontwikkelingspsycholoog Steven Pont:

‘Spel stimuleert de cognitieve, lichamelijke, sociaal-emotionele en taalontwikkeling meer dan welke activiteit dan ook. Kinderen die veel spelen zijn dan ook creatiever, minder gestrest, minder angstig, taalvaardiger en socialer. [...] Spel is dus niet zomaar iets.’

 

Spelen ontketent iets. Kinderen zullen beter leren, creatiever en innovatiever zijn, meer durven, en uitgroeien tot gezondere volwassenen als wij ze de mogelijkheid geven om te spelen.

Help ons daarbij.

In Uganda wonen 17,9 miljoen kinderen: het aantal inwoners van Nederland plus nog een miljoen. De meeste van hen gaan naar school van acht tot vijf. Thuis dragen ze hun steentje bij: water halen, zorgen voor een jonger broertje of zusje... Kortom er blijft niet heel veel tijd over.

 

Tel daar bij op dat er in de meeste gebieden geen speeltuinen of plaatsen speciaal voor kinderen zijn én dat kinderen vaak hun eigen speelgoed maken (dat ook weer makkelijk stuk gaat). In Uganda is spelen een luxe, Tjeko wil dat het een vanzelfsprekendheid wordt. Want een kind moet kind kunnen zijn. We geven ze een veilige plek, een sprankelende omgeving, waar ze mogen doen wat ze het liefst doen: spelen!

 

Tjeko - Every child deserves a childhood

Waarom Uganda

Waarom spelen

Onze missie

 

Tjeko is een social-profit organisatie die kinderen de mogelijkheid biedt om kind te zijn. We brengen sport, spel en ontspanning naar kinderen die nagenoeg geen vrije tijd hebben. Spelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen: wij zijn ambassadeurs van meer ruimte en tijd om te spelen in ontwikkelingslanden.

Contact

 

Stichting Tjeko

Postbus 158,

2800 AD Gouda,

Nederland

ask@tjeko.info

010 340 1911

 

IBAN: NL75RABO0153723432

BIC: RABONL2U

Volg ons

copyright, Tjeko 2016 ©